Whitepaper ‘Maak je impact zichtbaar!

Cultuur doet ertoe. Het is waardevol. Maar hoe maken we die waarde voor iedereen zichtbaar?

Nog te vaak wordt cultuur gezien als bijzaak.

Meten van impact: hoe en waarom.

Artikel 
Een impactmeting laat zien waar je precies goed in bent, welke bijdrage je levert aan de maatschappij en bij welke doelgroepen de baten landen. Need I say more?

De culturele sector over 10 jaar.

Artikel 
De culturele sector heeft de potentie om nog veel meer voor onze maatschappij te betekenen… Lees hier hoe de culturele sector er over 10 jaar uitziet​!

"Een boek wil je ruiken." Onderzoek naar de waarde van boekhandels.

Artikel
Wat is de maatschappelijke impact van de boekhandel bij jou in de buurt? Dit onderzoek laat zien welke inzichten een impactmeting oplevert. 

Whitepaper Cultuurleningen ‘Gezocht: investeringen in cultuur’.

Whitepaper 
Alles dat je moet weten over lenen in de culturele sector. Whitepaper gratis te downloaden.

Geef culturele professionals hun artistieke vrijheid terug.

Artikel
Waarom beleidsdoelen kunst en cultuur saai maken. Een pleidoor voor meer artistiek vrijheid!

Waarom de culturele sector geld moet lenen.

Artikel
Toen de culturele sector klaar stond om te innoveren en te investeren, gaf de markt niet thuis. En dus kwam onze overheid met een slimme oplossing.

Zo toon je je bestaansrecht aan!

Artikel
Wanneer je in de culturele sector werkt, kan het nog wel eens lastig zijn je bestaansrecht inzichtelijk te maken. Deze oplossingen helpen daarbij!

Waar gaat dat extra geld voor cultuur naartoe?

Artikel
Er komt steeds meer extra geld bij voor cultuur… maar wie gaat er met de winst vandoor?

De waarde van artistieke vrijheid.

Artikel
Subsidie… “gratis” geld klinkt leuk, maar voordat je het weet begeef je je in een wirwar van beleidskaders en inhoudelijke voorwaarden. Hoe bewaak je als kunstenaar of culturele instelling eigenlijk je artistieke vrijheid?

Dit is de impact van kunst.

De impact van kunst

Video
Met zijn kunstinstallatie brengt kunstenaar Ronald Rael families samen die door de grensmuur bij Mexico uit elkaar zijn gedreven. “Play is a form of protest”:

Word wijzer van de Financieringswijzer.

De Culturele Financieringswijzer van Cultuur+Ondernemen

Tip
Met de Culturele Financieringswijzer van Cultuur+Ondernemen vind je de route naar financiering van jouw project, product of onderneming.

Boekentip: Make Your City.

Boek MAKE YOUR CITY De Stad als Casco van Eva de Klerk

Tip
Eva de Klerk neemt je in haar boek MAKE YOUR CITY mee in haar verhaal over 20 jaar pionieren op de NDWM-werf in Amsterdam. Een indrukwekkend verhaal hoe deze culturele vrijplaats al die tijd uit handen is gebleven van overheid en bedrijfsleven.

fotokunstbiennaleventie

Kunstbiënnale Venetië

Tip
De 58ste editie van de Biënnale van Venetië, met als thema ‘interessante tijden’ vindt plaats van 11 mei tot en met 24 november 2019. Om het jaar wordt de kunstbiënnale georganiseerd. Ik was er twee jaar geleden, met mijn vader, 3 dagen lang. Voor de editie van dit jaar is het werk van beeldend kunstenaars Stanley Brouwn (1935-2017), Remy Jungerman (1959) en Iris Kensmil (1970), door curator Benno Tempel samengebracht in een gezamenlijke presentatie, geselecteerd als Nederlandse inzending.